Enfront a la complexa situació que estem vivint i amb l’objectiu que les sensacions que van sorgint a causa d’aquest moment siguin portades de la millor manera, des de Sociohabitatge seguim aplicant, de forma multidisciplinar, el protocol d’atenció i suport a cada persona.
És per això que seguim garantint continuitat en l’acompanyament, adaptat en cada cas i situació, així com mantenint les atencions de manera virtual. En aquest cas, s’intenta a partir de la posició d’escolta, trobar formes i proporcionar eines per a que les sensacions d’incertesa, pànic, agoixa o tristor, es puguin treballar millorant el benestar de cada persona. Aquest treball es pot dur a terme gràcies a tots els altres professionals que hi estan presencialment, doncs permeten ubicar amb eficàcia els punts de dificultat i poder actuar el més ràpid possible.
Es reforça, sobretot, el seguiment telefònic i virtual, per a disminuir recaigudes, trobar mesures i estratègies de resposta en el moment. Com s’ha mencionat anteriorment, el paper dels educadors facilita també poder establir rutines i dur a terme activitats d’oci i aprenentatge per a que el dia a dia sigui el millor possible en cada persona.
- Posar-hi una contextualització, és a dir, garantir que totes les persones tinguin accés a una informació fiable per comprendre i observar l’entorn, podent prevenir situacions d’estrés i actuar de la forma més assertiva possible en moments de dificultat.
- Oferir una escolta activa per poder ubicar i gestionar les emocions i sensacions que creen malestar.
- Trobar una rutina i estratègies, molt necessari a l’hora d’abordar el dia a dia i la seva organització. Es tracta de trobar formes de mantenir-se actiu en moments d’aïllament.
- Relacions, llaços socials, teixit social i comunitari, és molt important que l’aïllament físic no suposi un aïllament social, es tracta doncs, de fer un seguiment i conseguir que aquestes xarxes continuin funcionant.